زیان محیط زیستی غیر مثمر

مضرات چمن

 قارچ چمن

مضرات چمن در کشور ،به‌جای چمن پرهزینه وارداتی و حساسیت زا که در تمام سال و در تمام کشور مانند پارچه سبزی که سال‌ها زیر برف و باران و آفتاب بوده رنگ پریده هستند، می‏توان با کاشت جو، یونجه، شبدر، سبزیجات و سایر گیاهان علوفه ای در پارک‌ها و بلوارها و فضاهای سبز، هم زیبایی منظر و شادابی و طراوت را چند برابر کرد وهم علوفه حاصل را به قیمت ارزان‏تر در اختیار دامداران قرار داد.

البته اکنون کاشت چمن با دو بخشنامه از سوی سازمان پارک‌ها و فضای سبز و نیز شهرداری تهران ممنوع شده است اما متأسفانه بازهم کاشته می‏ شود.
با این‏که فرهنگ چمن کاری از غرب به کشور ما وارد شده است، اما امروزه در کشورهای غربی کاشت چمن مردود شده است،

مثلا کتابی با نام: «شهرک‌های خوراکی: حمله مقابل چمن» نوشته فریتز هیگ و کتاب «مواد غذایی، چمن نه: چگونه به روشن کردن محوطه شما را به یک باغ و محله شما را به انجمن » تالیف«هدر فلورس کابرن» را نویسندگان غرب علیه کاشت چمن نوشته‏ اند.

 قارچ چمن

عمده‏ ترين بيماري چمن، نوعي قارچ به نام زنگ است که معمولاً در روزهاي گرم تابستان و هنگامي که رطوبت خاک زياد است بروز مي ‏نمايد، بيماري مزبور موجب مي ‏شود چمن قطعه قطعه به رنگ زرد در آمده و سوخته جلوه نمايد.

هم چنين برخي از بيماري‌هاي قارچي خاکزي در اثر رطوبت زياد خاک، آبياري زياده از حد، يا فقدان زه‏کشي، موجب پوسيدگي و زردي و خشکيدگي چمن مي گردند. براي مبارزه با زنگ چمن از علف کش زينب استفاده مي شود.

نقش چمن در جاری شدن سیلاب‏ها

کاشت چمن نیز در تثبیت خاک تاثیر دارد. چمن کاری در شهرها باعث نابودی خاک حاصل‏خیز اطراف شهر‌ها می‏شود، لذا هر چند سال، خاک چمن کاری به خارج از شهرها منتقل می‏شود و خاک حاصل‏خیز جنگل‌ها و کوه پایه‌ها که محل رشد گیاهان دارویی و مرتعی و بوته‌ها و درختان جنگلی است به‌جای خاک چمن منتقل شده آورده می‏ شوند .

پس چمن نیز در کم شدن بوته‌ها و درختان خودرو نقش دارد و باعث جاری شدن سیلاب‏ها می‏شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست پنج − = بیست

دکمه بازگشت به بالا